top of page

Vapaaehtoinen tasotesti

Voit halutessasi tehdä tasotestin varmistaaksesi, että ilmoittaudut oikealle kurssille! Jotta opiskelu olisi mahdollisimman mielekästä ja jotta saisit siitä kaiken hyödyn ja ilon irti, on tärkeää, että opiskelet taitojasi vastaavalla tasolla. Jos et ole aiemmin opiskellut espanjaa tai haluat aloittaa kunnolla alusta, ilmoittaudu alkeiskurssille 1:lle.

Kirjoita vastaukset suoraan testitiedostolle tai erilliselle paperille. Lähetä tiedosto tai valokuva vastauksistasi opettajalle sähköpostiosoitteeseen noora.kalliola@gmail.com ilmoittautumisesi yhteydessä. Saat ilmoittautumisvahvistuksen mukana opettajalta henkilökohtaista palautetta sekä oikeat vastaukset. Voit ladata testin tietokoneellesi tämän sivun lopusta.

Pohdi, mikä seuraavista tasoista kuvaa sinua parhaiten.

A1

Aloitan espanjan kielen opiskelun aivan alusta. Olen katsonut espanjankielisiä sarjoja Netflixistä ja ihmetellyt tätä ihanan kuuloista kieltä.

A2

Olen saanut kokonaiskuvan siitä, miten espanjan kieli toimii. Osaan taivuttaa säännöllisiä verbejä, tunnistan sanojen suvun ja luvun, osaan esittäytyä, kertoa perustietoja itsestäni ja kysyä kuulumisia.

B1

Olen päässyt pintaa syvemmälle espanjan kieleen. Hallitsen säännöllisten ja epäsäännöllisten verbien taivutuksen. Voin matkustaa Espanjaan hyvillä mielin, koska pärjään espanjan kielen taidoillani ravintolassa, julkisessa liikenteessä ja kaupoissa, vaikka toki välillä minun on kysyttävä: ”¿Perdona, puedes repetirlo?”.

B2

Olen aika perillä espanjan kielestä. Hallitsen jo monet kieleen liittyvät koukerot, subjunktiivin perustapaukset ja menneet aikamuodot. Pystyn kertomaan elämästäni vivahteikkaasti ja osaan perustella mielipiteitäni.

C1

Olen aika konkari espanjan kielessä. Hallitsen subjunktiivin preesensin ja imperfektin, menneet aikamuodot, konditionaalin ja futuurin. Osaan ilmaista ajatuksiani sujuvasti. Haluaisin kuitenkin syventää tietotaitojani, jotta voisin tehdä vaikutuksen sekä yksityiselämässä että työpaikalla.

Escritorio en casa
viñedo

Yhteystiedot

noora.kalliola@gmail.com / +34 674 823 409

bottom of page